Uncategorized

протеини

протеини

Какво са всъщност протеините?

Протеините са естествено ценни макромолекули, които са съвкупност от аминокиселини. Те играят главна роля в стандартното развитие и работа на човешкия организъм. Реално протеините имат служба на един от първичните градивни елементи на всички живи клетки. Службите , които изпълняват в тялото, са жизнено значими и напълно разносъставни . Поемайки от реално структурните такива, имащи връзка с изграждането на клетките, и стигайки до създаването на същински опори на тялото и доставянето на въздух до тъканите. Организмите ни умеят да генерализират част от аминокиселините, имащи роля в изграждането на протеините, но още подобни е наложително да приемаме от външни източници. Това биха могли да бъдат храните , пълни с протеини, или асортимента на протеинови хранителни добавки, продавани на пазара .

Къде съществуват достатъчни количества протеини?

За да взимаме нужната ни ежедневна доза протеини, е нужно да следим кои хранителни продукти са богати на тази група елементи. Идеално е, че тези храни са доста разнообразни . В тази последователност, за да получите протеини, не е задължително да стартирате някакви много прецизни диети . Достатъчно е просто да държите сравнително уравновесено хранене, което ще ви даде потребните полезни части . Нека да разберем кои храни е добре да включва този тип балансирано хранене:

– телешко месо – освен истината, че е вкусно , телешкото месо осигурява на системата големи количества протеини. С една стандартна телешка пържола всъщност сте способни да си доставите около 22 грама от тях.

– риба – рибата е друг доверен източник на важни частици в човека . На чело по съдържание на протеини е рибата-тон, последвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са значително добър тип закуска. Освен протеини, те са наситени и с огромно количество витамини А, D и Е, също така и омега-3 мастни киселини. Яйцата биха удовлетворили апетита ви и в същевременно ще ви набавят необходимата сила за деня.

– боб и леща – бобът е измежду най-популярните растителни източници на протеини, без значение дали ще се консумира в ястие или направен на салата. Солидно съдържание на тази разновидност витамини има и в лещата, като в допълнение чрез нея сте способни да се снабдите и с и желязо, магнезий и калий.

– ядки – честото поемане на ядки е перфектен начин за приемане на протеини. Най-полезни измежду тях в това отношение са фъстъците и бадемите, които реално подтискат чувството на глад .

протеини 1 Най-добрите
протеини

Мисия на протеините

Протеините имат различни жизненоважни роли в нашето тяло . Ако се налага да сме точни, реално не съществува дейност в организма ни, който да не е във връзка с конкретен протеин. Характерите на протеините са доста многоаспектни, но ще направим опит да ги разделим в няколко базови групи.

– конструктивни функции – образуващите функции на протеините се разчитат от една тяхна много определяща специфичност . Именно тенденцията на протеиновите молекули да се групират едни с други , за да съградят единичните клетъчни структури – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините са елемент от граденето и запазването на образа на клетката, разбира се и в нейната същностна система. Истински важният съставен протеин в тялото ни е колагенът. Той има важна роля в изграждането на скелета , ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от съществено значение за скелетно-мускулния апарат и намаленото им количество със сигурност довежда до изникването на сложни ситуации в него.

– осигуряване на електролитното равновесие – протеините освен това разполагат с редица качества , във връзка с поддържането на електролитния баланс или pH баланса в системата. Продуктите и напитките , които приемаме ежедневно , имат свойството да разместят тези нива . А това е предпоставка за значителни хронични заболявания . Конкретно протеините защитават тялото ни от този тип недобро въздействие , като оказват подкрепа за нормалните нива на електролитния баланс.

– укрепване на имунната система – може да се смята , че протеините са базовата хранителна единица, която уравновесява обичайната дейност на имунната система. Коя е главната функция на човешката имунна система? Да праща антитела за изравняване на оказалите се в тялото вируси и микроби . Е, тези антитела по своето устройство всъщност са протеини. Изхождайки от това следствие е от такова съществено значение да снабдяваме имунната си система с потребното количество протеини, за да умее тя да функционира ефективно и да ни защитава от различни заболявания .

– транспортни умения– протеините имат основна роля и в пренасянето на хранителни вещества в тялото . Те осигуряват до клетките незаменими за тях елементи – витамини, соли, желязо и хемоглобин. Благодарение на тези елементи се осъществява стигането на кислорода в клетката и след това премахването на въглеродния диоксид от клетката.

– каталитични функции – протеините, които имат ролята на съществени стабилизатори в нашия организъм, се казват ензими. Те разработват дейността на разделяне на хранителните частици до по-минимални и смилаеми елементи . Така тези протеини съществено оптимизират времето за задействане процеса на храносмилане. Осигуряването на нужното количество ензими в тялото е от голямо значение, понеже при привършването им е възможно да се случат определени усложнения с храносмилането.

– сигнални функции – като компонент от консистенцията на усложнените биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините са част от развоя на междуклетъчна и междутъканна комуникация . Казано по друг начин , те изпълняват предназначението на същински вестоносци в човешкото тяло . Пример за точно такъв протеин е инсулинът, който притежава определена функция в режима на метаболизма.

– сензорни функции – една от задачите на протеините, за които може би се разбира най-малко. Действително много от протеините поемат службата на молекули, улавящи установен тип сигнали. Нормално подобни протеинови сензори са вложени в клетъчните мембрани. Тяхната дейност е да разгадават молекулните сигнали, придошли от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко движение вътре в човешките клетки и органи става чрез т.нар. двигателни протеини. Конкретно това е валидно и като цяло за активността на организма . Като вариант за двигателен протеин сме способни да посочим множество . Той се състои в мускулната тъкан и влияе върху периодичните им съкращения , помагащи за осъществяването свиването на скелетната мускулатура и местенето на тялото в пространството.

– резервни функции – и не последни по значение , в определени положения би могло протеините да бъдат асимилирани от организма като съществен ресурсен поток. Разбираме най-вече състояния, при които човешкото тяло има недостиг на въглехидрати. Този вид протеини, изпълняващи запасна работа свързана с отделянето на енергия , са казеинът и овоалбуминът.

протеини 2 Най-добрите
протеини

История на протеина

Преди да се фокусираме върху ефекта и изгодите на протеините за нашия организъм, ще погледнем историята на тяхното откриване и извеждане като самостоятелни елементи . Френският химик Антоан Фуркроа е първият, който със сигурност разделя протеините от останалите обичайни органични елементи . Това става през далечната 1789 година. След доста анализи , проведени през съответния етап , Фуркроа фиксира албумина, фибрина и желатина като индивидуални състави с животински генезис. С годините познанието обръща по-голямо внимание на този вид вещества и започва намирането на още и още информация за тях. Понятието „протеин“ е зададено за първи път през 1838 година от шведския химик Йонс Якоб Берцелиус. Посредством което той именува фибрина, албумина и други производни елементи . Берцелиус определя и тяхната роля като изграждащи за живите клетки частици . Мисията му по-нататък бива развита от други редица учени , които поетапно проучват синтезирането и химичната консистенция на протеините, както и подобни техни дейности и предназначения в човешкия организъм.

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – класа и ефективност на реални цени

В продуктите на Ready for life можете да откриете многообразие протеини и протеинови продукти, елементи от сериите на световноизвестни и утвърдени магазини за фитнес добавки. Те не само ще ви гарантират страхотно поддържано тяло, но и ще ви подкрепят за запазване в отлично здраве . И още, при нас сте свободни да си поръчате тези висококачествени протеини на реално добри стойности . Ето най-добрите опции от категория „Протеини“, изложени за вас:

1. Blade Sport Protein Concentrate – подемаме с този страхотен протеин на прах . Продуктът се състои от 87% суроватъчен протеин и е страхотен за рутинно спортуващите . Всяка доза на Blade Sport Protein Concentrate осигурява на тялото ви 21 грама протеин. В допълнение , хранителната добавка изпълнена с силно количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Какво знаете , този тип аминокиселини, събрани под конкретното съкращение BCAA, са изключително нужни за всеки често активен човек . По какъв начин да използвате протеиновия продукт? 1 напълнена мерителна лъжичка разтваряща се в 200-250 мл вода или мляко. Това количество по принцип се поема преди и след натовареност , но за още повече ефект можете да имате и още едно приемане рано сутрин .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – напълно природен гейнър, който служи за надеждно закрепване на мускулните нива . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа няколко групи протеин с максимална биологична стойност , давайки огромен анаболен ефект. Освен всичко , заради на въглехидратите, наситени в , продуктът е и страхотен източник на енергия за човешкия организъм . Всяка доза от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer има 56 грама протеин и средно 230 грама въглехидрати, което го прави един от най-ефикасните гейнъри в продажба . Средно да се взима ½ мярка сутрин ½ количество след натоварване .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – изграден от първостепенен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчна консистенция. С цялостен тип продукт ще ви помогне да покачите мускулната си маса, естествено и да съхраните постигнатите мускули за напред. Prozis Sport 100% Real Whey Protein е разработен от редица независими лаборатории и притежава множество сертификати за качество. Също и можете да намерите в прехласващи вкусове, например Шоколад и Бисквитки с крем. Насочваме ви да приемате 1 мярка 25 грама при ставане на гладно и 1 лъжица след активност . За забързани процеси , можете да зададете и бонус доза от протеиновия продукт преди движение или пък през вечерта .

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – първо качествен протеинов продукт, от серията на популярна в цял свят серия за спортни хранителни вещества Myprotein. Дава на системата по 82 грама протеин на всеки 100 грама сух материал . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured държи ниско съдържание на мазнини и лактоза, но пък е богат на калции и незаменими аминокиселини. Страхотен подбор както за квалифицирани спортисти, така и за онези, които просто си поддържат здравословен живот. 25 грама от материала се разбърква в 150-250 мл вода или мляко. Това количество обикновено се приема до трийсет минути след спорт , но ако не можете, можете да я набавяте и във всяко друго време .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – още едно предложение под името Myprotein, което пък е създадено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е смес от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Доставя на организма над 22 грама протеин на прием , както и целия списък от есенциални аминокиселини. Материалът има много добро действие върху растежа на мускулната маса и действията на усвояване на основните хранителни витамини от системата . Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се поставя в 150-250 мл вода или сок, като е нужно да бъдат приемани 2 или 3 такива дози всеки ден .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – пригоден както за дейно спортуващи, също и за желаещи да завишат дневния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа единствено и само висококласни протеин изолат и хидролизат от най-добри източници. Всяка доза от 25 грама подава на тялото 21 грама чист протеин. Материалът стимулира развоя на изчистената мускулна маса и поддържането на анаболните развития в човека. Съветваме рутинно да се взимат по 2 дози – 1 след събуждане и 1 след тренировка .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, съдържаща най-качествени протеини от пет типа източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Съдържа всички аминокиселини, необходими за скоростното и ефикасно натрупване на активна мускулна маса. Също и , протеиновият продукт се продава в брилянтни вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря изключително лесно във вода. Подобно на предходното ни предложение , се приемат по 2 порции ежедневно – 1 сутрин и 1 след натоварване.

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – привършваме с още една протеинова разновидност от английската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съдържа хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той задейства забързаното и добро покачване на мускулна маса, също и по-ефикасното съвземане на тялото след интензивни занимания . Няма лактоза, а нивата на захар и мазнини в сместа са реално малки . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured носи на организма 22 грама телешки протеин и широк хоризонт от есенциални и неесенциални аминокиселини. Добре е да се пие по 1 доза сутрин и 1 доза след тренировка . За получаване на максимални действия , можете да направите и допълнителна доза от протеиновия продукт измежду захранванията.

Вижте каталога на Ready for life и си поръчайте най-класните протеинови продукти на изключително реални стойности, като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини

Какво са всъщност протеините?
Къде съществуват достатъчни количества протеини?
Мисия на протеините
История на протеина
Протеините на Ready for life – класа и ефективност на реални цени

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.