Гражданска отговорност – защитата за всеки, който кара кола

Гражданска отговорност – защитата за всеки, който кара кола

Гражданската отговорност е належаща застраховка за мотоциклети . Текстът на гражданската отговорност гласи, че компанията, с която сключваме застраховката е задължен да покрие , сума за повреди , причинени от застрахованото лице на други превозни средства . Предварително договорената застрахователна сума на гражданската отговорност включва както материални , така и психологически вреди или неизпълнение на дълга на този, който е застрахован .

Гражданска отговорност за изоставени коли

Съобразно Кодекса за застраховането, гражданската отговорност е необходима за коли , които са записани на територията на страната и не са отписани от движение. Това важи и за собствениците , които не шофират превозните средства , но не са отписали автомобила и не са предали табелите и талоните . Тези автомобили също трябва да имат платена застраховка гражданска отговорност. Затова ние, като експерти, Ви съветваме да не изоставяте подробностите , защото невниманието и нарушението на Кодекса за застраховането причинява проблеми . Съответно Кодекса, притежателите на коли , които не притежават задължителната гражданска отговорност, може да се наложи да си платят . Стойността на сакции, породени от липсата на гражданска отговорност са в диапазон от 400 до 600 лева за физически лица, а за юридически – от 2000 до 5000 лева.

Избери твоята гражданска отговорност 1
Избери твоята гражданска отговорност

Защо е задължителна гражданската отговорност?

– ако предпочетете купуването на двете застраховки [гражданска отговорност и нараняване на пасажерите в колата ] получавате спокойствие, че освен отговорността за вреди на останалите пътници, при опасна ситуация ще получат материално възмездие собственика и всички други пострадали пътници в застрахованото МПС ;

– възможност за изготвяне в реално време, на нашата онлайн платформа за подаване и сключване на документи за гражданска отговорност;

– удобство за транспортиране на вашия документ за застраховката гражданска отговорност на записан от клиента адрес;

– възможност за разглеждане на увреденото превозно средство, което има валидна гражданска отговорност, на адрес по желание на клиента.

Какви щети покрива гражданската отговорност?

– належаща застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите , при която компанията застраховател се натоварва със задачата да осигури отговорността на застрахования шофьор за причинените от собственика вреди на трети лица , във връзка с управлението на моторно превозно средство до предвидените в Кодекса за застраховане лимити .

Трети лица са лица , които по време на пътно-транспортното произшествие , са се намирали в съответното превозно средство , притежаващо застраховка гражданска отговорност. Ако по време на произшествието лицата в колата са над бройките , вписани в гражданската отговорност, то всички компенсации ще спаднат съответно и ще бъдат разделени на равни части между хората пострадали . Общата сума , която се дава като компенсация на гражданската отговорност, не трябва да надвишава общата застрахователна стойност на местата в превозното средство .

– застраховка „Злополука на лицата в превозните средства”, която гарантира застрахователно покритие на шофьорското място или за всички места в превозното средство . Застраховката, не като гражданската отговорност, важи навсякъде по света и може да се добави по искане на застрахования .

Изгодна  гражданска отговорност 2
Изгодна гражданска отговорност

Територия на валидност на гражданската отговорност

Застрахователното споразумение за належащата застраховка “гражданска отговорност” на водачите на коли действа на територията на България , на територията на всички държави-членки на ЕС и Икономическата общност , както и в държавите Сърбия, Швейцария и Андора.

Кое е важно при сключване на гражданска отговорност?

Полицата на гражданска отговорност се сключва за период от 12 месеца от датата на издаване на документа . Сумата за гражданската отговорност можете да заплатите наведнъж, на разсрочено плащане от 2 или 4 вноски.

Какво трябва да знаете за застраховката „Злополука на лицата в превозните средства“ част от гражданската отговорност?

„Злополука на лицата в превозните средства“ е допълнителна застраховка, която Ви оферираме като прибавка към гражданската отговорност. Основната цел на тази застраховка е да осигури на водача на моторното превозно средство нужната помощ при обстоятелства по време на пътуване , които могат да имат неблагоприятни последици и въздействия върху вашето здраве . Тъй като гражданската отговорност включва заплахи единствено за 3-ти лица, т.е. всеки пътник в моторното превозно средство , като изключим водача , тази застраховка е индивидуалната ви помощ на пътя . Застраховката „Злополука на лицата в превозните средства“, не като гражданската отговорност, действа навсякъде по света и се сключва допълнително и при ваше желание.

Изгодна  гражданска отговорност 3
Изгодна гражданска отговорност

Кой може да сключи гражданска отговорност?

Гражданската отговорност се сключва както от физически лица , така и от юридическо лице . Плюс това, застраховката има възможност да бъде сключена самостоятелно или с доброволна застраховка „Злополука на лицата в превозните средства“.

Спрете се на доказан застраховател за вашата застраховка гражданска отговорност

Изберете нашата застраховка гражданска отговорност, за да сте сигурни за вашето здраве и това на семейството ви . Ние сме доверени и сигурни партньори на собствениците на автомобили в в страната, като нашите застраховки гражданска отговорност са гаранция за спокойствие на хилядите застраховани клиенти. Освен нашата гражданска отговорност, погледнете и :

Перфектната  гражданска отговорност 4
Перфектната гражданска отговорност
Избери твоята гражданска отговорност 5
Избери твоята гражданска отговорност
Перфектната  гражданска отговорност 6
Перфектната гражданска отговорност
Открий най-добрата  гражданска отговорност 7
Открий най-добрата гражданска отговорност
Оферта за  гражданска отговорност 8
Оферта за гражданска отговорност
Избери сега  гражданска отговорност 9
Избери сега гражданска отговорност

Гражданска отговорност за изоставени коли
Защо е задължителна гражданската отговорност?
Какви щети покрива гражданската отговорност?
Територия на валидност на гражданската отговорност
Кое е важно при сключване на гражданска отговорност?
Какво трябва да знаете за застраховката „Злополука на лицата в превозните средства“ част от гражданската отговорност?
Кой може да сключи гражданска отговорност?
Спрете се на доказан застраховател за вашата застраховка гражданска отговорност