мезотерапия

мезотерапия

Мезотерапия

Какви са рисковете за излагане на мезотерапия?

Както при повечето сеанси, за мезотерапията също така са известни някои рискови моменти. Те се отнасят най-вече за точно определени групи от хора: бременни и жени в процес на кърмене, които живеят с онкологични заболявания и страдащи от всекидневно сърцебиене или изпадане в безсъзнание. При тези случи не се препоръчва използването на мезотерапията като вариант. Също така се ясни и други варианти, за които без отлагане трябва да обсъдите с вашия медицински довереник. Това са познати алергии или пък лечебен процес със вещества за съдоразширяване. Ако се отнасят за вас, говорете на лекаря, за да е възможно да обсъдите екипно опциите и рискованостите при потенциално използване на манипулация по мезотерапия.

На колко на брой манипулации по мезотерапия трябва да разчитаме?

Често практиките по мезотерапия се случват в пакети от до три за лицето и до максимум 10 за зоната на тялото . Ясно е, най-точният сбор на тези сесии се свързва най-вече от вашите индивидуални предпочитания и необходимости. Времевият диапазон относно отделните процедури по мезотерапия може да се изменя до максимум 3 седмици. След приключване на съответния сеанс по мезотерапия с вече определените на брой процедури, нова такава се назначава поне след 6 месеца. Задълбочено изговорете с избрания от вас специалист броя на практиките по мезотерапия и желаните крайни резултати. После изберете план за тяхното правене, кореспондираща както на вашата програма и претенции, така и на клаузите за ефикасност на мезотерапията.

мезотерапия 1
мезотерапия

Най-важните въпроси относно мезотерапията

За финал ще приключим и с основни питания за мезотерапията, които по-често се повдигат от всички наши клиенти. Те засягат характерността на самата процедура по мезотерапия, страничните неприятности и опасностите за нейното слагане , заедно със същините на ползваните в нея субстанции. Разберете в текста, който следва, най-пълната информация, която искате да знаете за мезотерапията.

Как е възникнала мезотерапията

Преди да разберем нужното за всеки плюс и особености на мезотерапията, ще ви запознаем набързо с началото на нейното раждане и разпространение. Като технология мезотерапията е показана и демонстрирана премиерно през 1952 г. от Мишел Пистор, популярен през въпросните години лекар от Франция. Истината е, че срещането на мезотерапията става неочаквано. При Пистор е приет болен човек с астма , искащ спешна медицинска помощ. Уви, в този момент френският лекар няма на разположение подходящите инструменти. Поради тази причина лекарят взима решение да мисли бързо, за да спечели малко време. Той взема строшена спринцовка с четиримилиметрова игла и вкарва медикамента. Шокът за него е страхотен, щом страдащият не просто се чувства по-добре, обаче и няма следа от пристъпа. В този момент Пистор описва постижението си на Карно, който е негов колега. Лекарите правят няколко изследвания, след които се оформя нови игли с дължина 4 мм за терапии впоследствие използващи се в дейността мезотерапия.

Нужни са повече от 30 години, преди мезотерапията тържествено да бъде обявена за техника на официалната медицина. Събитието е факт през 1987 г. благодарение на Френската Медицинска Академия. Отначало мезотерапията е използвана почти само за успокоение на контузии при спорта или състояния на ревматизъм. После процесът намира мястото си и в естетичния сектор като средство за подобряване вида на вашата кожа, бой с оплешивяването, заличаване на целулита, редуциране на прекалено много мазнини в някои проблемни зони от вашето тяло и т.н. Ефектът на мезотерапията и безспорните облаги, които процедурата предлага на пациентите, бързо разширяват известността ѝ. Не след дълго известността преминава границите на Франция и се налага в редица страни в Европа. Вече сме в наши дни, когато вече мезотерапията е редовно използвана технология за регенериране положението на кожата навсякъде по света. Обещаваните безспорни плюсове, липсите на всякаква болка и алергични реакции при тази технология, правят мезотерапията неразделно съединена с бъдещите промени на разкрасителната медицина.

мезотерапия 2
мезотерапия

Съществува ли опасност от поява на неприятни ефекти от мезотерапията?

Мезотерапията не дава възможност от формиране на важни странични неприятности за клиента. По принцип сесията по мезотерапия се извършва с миниатюрна игла, която не допуска опасността за забелязващи се и дълготрайни рани на която и да е кожа. Е, има случаи, в които е възможно да се появят временни зачервени участъци, класически синки или прекален усет на третираната кожа. Така е, но имаме предвид краткотрайни реакции, които изцяло преминават за няколко дни. За алергични реакции въобще не може да става дума, затова защоро в мезотерапията се функционира с киселина с хиалурон, важни вещества и минерали, които са доказано неопасни за човешкия организъм и се възприемат от него безпроблемно.

мезотерапия 3
мезотерапия

Кои са положителните страни на мезотерапията?

При положение че научихме основните от приложимостите на мезотерапията, идва моментът да видим и нейните основни изгоди за клиента/ всеки клиент. Преимуществата стартират от реално елементарната за прилагане и безболезнена процедура на мезотерапията, и могат да се похвалят с идеалните резултати върху кожата и цялостния ни вид, които са нейно дело. Ето още веднъж поради каква причина мезотерапията всъщност е най-доброто решение за всеки:

1. Мезотерапия: безболезнен метод – това, което се оказва мезотерапията, е вкарване полезни вещества в проблемни области от нашето тяло и лице. Въпросната технология е сравнително лесна за правене и едновременно абсолютно безболезнена за човек. Това е и причината не е необходимо да се тревожите за появяване на силна болка или други гадни усещания едновременно с мезотерапията. Единственото, което е възможно да почувствате, е еднократно боцкане или прекалена топлина в проблемната област.

2. Мезотерапия: липса на риск за здравето ни – още едно много важно достойнство на мезотерапията, което трябва да знаете. Мезотерапията не е свързана с каквито и да е/ каквито и да било опасни странични действия или здравословни опасности. Хиалуроновата киселинна субстанция, витамините и по принцип веществата, които подхранват, нужни за мезотерапията, не представляват риск за здравето ни и се възприемат перфектно от него. Така че е малка вероятността от възникването на алергии и идентични досадни ефекти.

3. Мезотерапия: ефикасност – то е ясно, потребността е най-желаното качество за каквато и да е разкрасителна процедура. Бъдете сигурни, че мезотерапията ще ви удовлетвори. Практиката по мезотерапия се оказва целесъобразна мярка за справяне с всякакви проблеми на кожата – като се тръгне от стареенето на кожата и дефицит на пластичност, и достигайки до акнеични проблеми, поява на петна и пигменти. Нещо повече, мезотерапията върши отлична работа за редуциране на натрупаните мазнини и оптимизиране на телесната форма и здравословното положение на определени зони от телата ни. Като се изключи дали се говори за кожата на лицето или пък други телесни части, мезотерапията ви гарантира добри и ценни успехи.

4. Мезотерапия: още плюсове – както прочетохте в глава „Мезотерапия – основни качества и употреби“, мезотерапията е полезна на човешкото тяло в доста посоки. Заради това, доверявайки се на мезотерапия за изтриване на червенини и пигментации, вие ще придобиете и различни ценни ефекти. Вече знаете, мезотерапията насърчава по-добрата циркулация и приток на кръв към третиратана област. От друга, е напълно възможно мезотерапията да помогне за излекуването на разни болки и спазми на мускулите в зоната. Избирайки мезотерапията, вие вървите в посока към достигането до издържливо, завършено и хубаво тяло.

5. Мезотерапия: резултати с трайност – често последствията от мезотерапията могат да се забележат в минимален срок седмица-две след нейното първо прилагане. Според проблема, който се оздравява, се препоръчват една-две посещения за мезотерапия на година. Всяка една манипулация по мезотерапия е съпътствана от подсилващи терапии през един, два или три месеца. Мезотерапията обещава видимо дълготрайни успехи относно здравето на вашата кожа. За тази цел обаче и вие трябва да сте упорити и да се постараете. Дълготрайните промени от мезотерапията зависят от следване на определен режим на хранене и водене на здравословен начин на живот от всички клиенти. Така че препоръчваме да бъдете разумни към здравия ви външен вид, за да получите действително колкото се може по-голяма ефикасност от мезотерапията като процедура.

мезотерапия 4
мезотерапия

Каква роля има хиалуроновата киселина в мезотерапията?

Както на няколко пъти казахме в този текст, заедно с всички витамини и полезни вещества, в мезотерапията се използва и хиалуронова киселинна субстанция. Тази киселина представлява крайно чудесна алтернатива не изолирано за мезотерапията, а също и за много техники в козметичната индустрия. Съществуват множесво причини за това. Първо, киселината с хиалурон е категорично органична субстанция, синтезираща се от всеки организъм при обичайни обстоятелства. Освен това въпросната разполага с специални признаци в посока на запазване на хидратацията на кожата, завишаване на нейната гъвкавост и бавене на застаряването. Предлагаме ви генералните преимущества на хиалуроновата киселина, правещи нейното използване в мезотерапията толкова ефективно за хората:

1. Не вреди на никой човек – хиалуроновата киселинна субстанция е вещество, произвеждаща се в нашето тяло. Това прави инжектирането ѝ едновременно с мезотерапията категорично безобидно. Тя се абсорбира извънредно безпрепятствено от нашите тела и не води до каквито и да било сериозни реакции от алергии или нежелани последствия. А защо реално/ Но всъщност защо е хубаво за клиента инжектирането на хиалурон с мезотерапия или различни козметични терапии? Всъщност с всяка следваща година синтезирането на хиалуронова киселинна субстанция, за който ви разказахме, рязко се редуцира. По този начин влияе зле на общия вид, здравината и влажността на кожата. Придобиването на още хиалуронова киселина с мезотерапията действа за пазене на младежките качества на кожата и премахване на най-различни кожни проблеми.

2. Навременни и реални резултати – използването на киселината с хиалурон в мезотерапията и всички други козметични сеанси дава навременни и ефективни следствия за клиента относно външността на неговата кожа. Същите бързи и ефективни постижения са гарантирани при най-различни употреби на киселината с хиалурон в тази насока. Ако говорим за пълно подобряване на кожата, нейната по-добра хидратация или пък заличаване на всякакви бръчки, хиалуроновото вещество ще работи отлично. Същите характеристики на киселината с хиалурон я превръщат в предпочитана и използвана в практиките по мезотерапия. Трябва да сте сигурни, че мезотерапията с хиалуронова киселина ще ви донесе желаните резултати и ще поднови осезаемо цялостния вид на третираната кожа.

3. Постигане на положителния ефект – поредното много полезно качество на хиалуроновото вещество, правещо я силно перфектна за мезотерапия и всички други процедури на козметиката. Позитивното действие на хиалуроновото вещество по отношение на нашата кожа е валидна за особено удължен период. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След края на споменатото време, спокойно може да се реализира поредна сесия по мезотерапия или която и да е друга процедура на козметиката със съдържание на хиалурон, за да се пази усиленият и хармоничен външен изглед на кожата.

4. Елементарно и без болезненост прилагане – за край, процесът по поставяне на киселината с хиалурон в организма е особено лесен и едновремнно безболезнен за хората. В повечето случаи той продължава в рамките на 10-15 минути. Независимо дали става дума за мезотерапия, запълване на бръчки или всякакви процедури с хиалуронова киселина, не се наблюдават сериозни болки или неприятни усещания за всеки човек. Както научихте, единствено може да усетите леко боцкане или чувство за парене на третираната област. Тези реакции логично преминават много бързо след завършване на сеанса.

При нас в Аестетика клиник ще бъдете изцяло уверени в успеха и гранацията на реализираните сесии по мезотерапия. Специалистите ни се отличават с доказана квалификация и богат опит в тази област, а използваните продукти за мезотерапията, са задължително от най-високо качество. Повярвайте на Аестетика клиник и ще имате изумителни следствия по отношение на хубавия и качествен изглед на кожата ви!

Мезотерапия
Какви са рисковете за излагане на мезотерапия?
На колко на брой манипулации по мезотерапия трябва да разчитаме?
Най-важните въпроси относно мезотерапията
Как е възникнала мезотерапията
Съществува ли опасност от поява на неприятни ефекти от мезотерапията?
Кои са положителните страни на мезотерапията?
Каква роля има хиалуроновата киселина в мезотерапията?